VIDEO Carbohidrații sănătoși, recomandați de medici pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2

Carbohidrații reprezintă unul dintre elementele nutritive de care bolnavii de diabet zahar de tip 2 au nevoie. Este însă important ca aceștia să fie cei pe care medicii îi consideră sănătoși. Carbohidrații sănătoși sunt incluși în alimente precum pastele integrale sau pâinea integrală.

„Indiferent dacă avem sau nu diabet, organismul nostru are nevoie de carbohidrați. Și carbohidrați sănătoși. Carbohidrați sănătoși înseamnă orez integral, înseamnă paste integrale, înseamnă integrale cereale. Deci pâine integrală, nu albă” explică dr.Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice .

Sunt însă și situații în care medicii recomandă pacienților cu diabet zaharat de tip 2 și consumul de pâine albă.

„Există o situație specifică în care spunem pacientului cumpărați pâine albă și nu neagră. Este vorba despre pacientul cu boală cronică de rinichi care are un risc crescut de dezvoltare a creșterii fosfatului din sânge și pentru a preveni acest lucru este, cred eu, singura situație în care le spun pacienților nu mai mâncați pâine neagră mâncați pâine albă” mai spune dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Ți-ar putea plăcea