VIDEO Crizele epileptice provocate de expunerea copiilor la imagini luminoase

Pentru a-i capta pe copii și adolescenți jocurile video, dar și desenele animate, conțin imagini puternice și foarte luminoase. Expunerea la aceste imagini poate provoca, în unele cazuri, crize de epilepsie.

Crizele de epilepsie provocate de expunerea la astfel de imagini pot foarte puternice, avetizează specialiștii.

„Există mereu acest risc legat de modul în care adolescenții își petrec timpul liber. Există situații când un adolescent consumă băuturi energizante și privește la un ecran unde există această stimulare luminoasă intermitentă, există riscul de a face o criză, așa cum îi spune medical tonico-cronică generializată, adică cea în care apare o zbatere a întregului corp și care este foarte dramatică pentru cei din jur” susține dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” București.

Ceea ce specialiștii din România avertizează că se poate întâmpla, s-a petrecut deja în alte țări, iar cazurile au fost raportate în studii de specialitate.

„Dacă ne referim la desenele animate și la tehnologie și la copiii cei mici, există în literatura de specialitate o situație în care copiii priveau un film cu pokemoni și după un episod în care a existat multă stimulare luminoasă cu lumină roșie, în camerele de gardă din multe orașe au venit mulți copii și astfel și-au dat seama că este din cauza acestor imagini” a mai spus dr. Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” București.

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea