(VIDEO) Cum arată spitalul ridicat de Armată pentru tratarea bolnavilor COVID-19

Spitalul ridicat de Armată, în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan din Otopeni, pentru tratarea bolnavilor COVID 19, a fost declarat, sâmbătă, operațional.

După finalizarea procedurilor de acreditare, care vor fi desfășurate de Ministerul Sănătății, Spitalul ROL 2 va funcționa ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC). Facilitatea medicală va asigura asistență medicală specializată pentru pacienții potențial infectați cu virusul SARS-CoV-2, cazurile ușoare și medii.

“Acest spital nu poate funcționa fără a avea ca backup Spitalul Militar Central, noi suntem toți o echipă și aș vrea să adresez mulțumiri pentru modul în care arată, în acest moment, campusul și spitalul ROL2 din această locație, să adresez mulțumiri atât Spitalului Ana Aslan, Ministerului Apărării Naționale, cât și a firmelor care au asigurat tot ceea ce înseamnă utilități” a declarat comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, general-maior medic Florentina Ioniță-Radu.

Spitalul are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operațională, din punct de vedere administrativ și medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie și Gerontologie “Ana Aslan” Otopeni este acreditată și funcționează o tabără cu peste 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.

https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/814367559069799/

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes