(VIDEO) De ce nu s-a izolat dr. Adina Alberts de soțul Viorel Cataramă, în aceeași locuință

Povestea separării medicului chirurg plastician Adina Alberts de soțul său, omul de afaceri Viorel Cataramă, pe o perioadă în care acesta din urmă și-a manifestat intenția de a se contamina cu SARS-CoV-2, intenționat, este deja arhicunoscută. Dincolo de aspectele vieții de familie a unui cuplu celebru, întâmplarea este ilustrarea modului în care în societatea se conturează două curente, cu viziuni și acțiuni diferite.

Din această perspectivă, dr. Adina Alberts, invitată în platoul Medika TV, a fost întrebată de ce nu au stat în picioare argumentele medicale în fața soțului Viorel Cataramă: ”Din poziția mea de medic, consider că precauția este cea mai bună măsură. Am încercat să-l conving pe soțul meu, dar nu am reușit, mai degrabă era să mă convingă el pe mine. Erau argumente care stăteau în picioare și de o parte, și de alta.”

Separarea, împreună cu fiica, într-o altă casă, a fost o decizie pe care dr. Adina Alberts a anunțat-o public, cu explicațiile care au însoțit decizia. La Medika TV, cunoscutul medic plastician a explicat și de ce nu s-a izolat în încăperi separate ale reședinței familiei: ”Eu, cunoscându-mi foarte bine copilul și știind dragostea mare dintre fiică și tată, am realizat că nu pot să-i impun copilului meu să stea departe de tată, când îl vede, și să nu-l ia în brațe, și atunci am preferat să ne retragem în altă parte. Ar fi fost greu să o țin în brațe și să –i spun, ”Tata e dincolo, nu te duce!”

Dr. Adina Alberts a relatat și cum a trecut peste momentul în care soțul său a început să acuze anumite simptome, după ce a intrat în contact cu oameni diagnosticați cu COVID-19.

”A avut niște simptome minime, nici nu le pot numi simptome. A avut un 37 cu ceva, nu poate fi numită frebră, mi-a povestit că a apărut o dificultate în respirație, dar a mai avut și putea să fie indusă de fumat sau de faptul că a mâncat prea mult. Eu l-am monitorizat, vă dați seama, avea toate medicamentele la dispoziție, toate discuțiile cu specialiștii se făceau prin mine, nu a fost lăsat în plata Domnului!”

Separarea a durat zece zile, medicul și fiica sa revenind la locuința familei după ce două teste consecutive au arătat că omul de afaceri Viorel Cataramă nu este infectat.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes