VIDEO În luptă pentru tratarea dependențelor. Preotul Tudor Gheorghe alină suferințele consumatorilor de droguri

Lupta cu dependența de droguri este greu de dus atât pentru consumatori, cât și pentru cei cărora le cer ajutorul. Din fericire, există oameni dedicați care îi înțeleg și fac tot posibilul să-i sprijine pentru a-i salva. Unul dintre ei este preotul Tudor Gheorghe, terapeut și asistent social în cadrul Centrului de Evaluare si Tratament a Toxicodependențelor pentru Tineri „Sfântul Stelian” București.

Invitat în studioul Medika TV, preotul Tudor Gheorghe a vorbit despre fenomenul consumului de droguri, explicând faptul că, în opinia sa, există trei tipuri de consumatori.

„Eu i-am împărțit în trei categorii. O categorie foarte bogați, pe care traficații îi caută pentru că sunt o sursă de venituri, o altă categorie este acea categorie în care ei devin cumva distribuitori și ultima categorie, artiștii, oamenii sensibili și tinerii foarte inteligenți care nu și-au găsit locul. Iar toate aceste categorii consumă droguri„ a explicat preotul Tudor Gheorghe.

Cea mai grea etapă în tratarea persoanelor dependente de droguri este reprezentată de perioada sevrajului. Suferința este atât de mare încât mulți consumatori se gândesc să renunțe la viață

„La unele substanțe durerea din sevraj este echivalentul a trei nașteri. De aceea, dacă pacientul nu este asistat apar acele tentative de suicid, când omul nu mai poate. De aceea toți cei care sunt în sevraj trebuie aduși în secții de Toxicologie și apoi în tratament substitut. De fapt, pe calea vindecării pentru că asta este menirea noastră” a mai spus preotul Tudor Gheorghe.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes