(VIDEO) Sinistru! Firmele de pompe funebre încep să-și facă probleme că nu vor face față

”Stați acasă dacă nu vreți să ajungeți la noi!”. Este mesajul aparent banal, dar extrem de dur atunci când afli din partea cui vine. Este în fapt ceea ce transmite un antreprenor din Focșani, care are o firmă de pompe funebre. ”Alege viața, nu sicriul”, mai spune focșăneanul, care dă asigurări că, pentru persoanele care nu înțeleg că izolarea e necesară pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, are un stoc suficient de sicrie. Clipul video postat de tânărul focșănean pe rețelele de socializare a devenit viral.


Patronul unei firme de servicii funerare din Focşani se numără printre oamenii care în aceste zile încearcă să-i determine pe oameni să nu mai iasă din case. Chiar dacă afacerea sa ar avea de suferit, iar mesajul e mai mult o anti-reclamă, Cătălin Olaru spune că poate așa oamenii vor înțelege cu adevărat cât de gravă este situația și cât de mare e pericolul. De altfel, chiar comportamentul oamenilor a fost cel care l-a determinat să ia atitudine. Clipul video a fost luat în râs de unii, dar alții au apreciat mesajul, chiar dacă este extrem de dur.

”M-a determinat să fac acest clip inconștiența cu care se tratează lucrurile în perioada aceasta, străzile sunt încă pline de oameni. Din acest motiv, am luat această decizie să fac o postare mai de impact, sperând să ajute populația în a conștientiza situația. Unii au dat share, alții au luat-o în râs, alții au crezut ca mesajul e foarte dur, dar multi au apreciat chiar dacă postarea e dură. ”, a declarat Cătălin Olaru, administrator firmă pompe funebre din Focșani.


Pe de altă parte, afaceristul crede că epidemia va lua amploare și la noi. Tânărul patron speră totuși ca țara noastră să nu ajungă în situația Italiei, dar spune că e pregătit să facă față, dacă va fi nevoie:
”Ne- am pregătit, dar nu știm exact cum vor sta lucrurile N-am mai fost pusi într-o asemenea situație. Văd realitatea din Italia. Am legătura cu Italia, colegii mei de acolo, din pompe funebre spun că le e foarte greu, materialele de protecție se găsesc foarte greu acolo, sunt foarte scumpe. Vom avea și noi o problemă cu situația aceasta. Cred că lucrurile vor lua o amploare negativă, va crește numărul deceselor. Ne- am pregătit cu materiale de protecție, sperăm să nu se ajungă totuși chiar ca în Italia sau Spania. DSP trebuie să ne dea indicații, să știm cum acționăm. Trebuie să avem un instructaj de la ei pentru a putea acționa în cazul în care avem decedați din rândul bolnavilor cu COVID 19. Sperăm totuși să nu se ajungă la o tragedie națională”, mai spune administratorul firmei de pompe funebre din Focșani.

”Alege viața, nu sicriul”, mesajul transmis de tânărul focșănean, are în aceste zile în care toată planeta e îngenunchiată de COVID19, un impact emoțional puternic. Tocmai pe acest lucru mizează și antreprenorul, care speră că astfel oamenii vor înțelege cu adevărat gravitatea situației.

https://www.facebook.com/serviciifunerareolaru/videos/826592667840712/

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea