VIDEO Joaca de-a pericolul. Zeci de copii ajung la spital cu arsuri grave, din cauza selfie-uri făcute pe vagoanele de tren

Medicii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală atrag atenția cu privire la un comportament tot mai des întâlnit în rândul copiilor: selfie-urile făcute în gări, pe vagoanele de tren. Ceea ce pare o simplă joacă, se transformă într-o tragedie pentru cei mici, deoarece, în încercarea de a surprinde fotografii cât mai bune, ating firele de înaltă tensiune și suferă arsuri foarte grave, din cauza cărora pot rămâne cu infirmități fizice toată viața.

„Gravitatea este foarte mare. Gândiți-vă că o energie extraordinară trece prin organismul respectiv. Fără să mai punem la socoteală faptul că pot exista elemente de metal asupra copiilor care intră în legătură cu înalta tensiune și se mai produce și o flamă, iar din cauza acelei flame iau foc și hainele. Mai mult, acea tensiune puternică trece prin el și are un punct de intrare și de ieșire. Tot acel traseu trebuie observat pentru că distrucțiile se produc în profunzime, în jurul osului” susține prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, medic primar, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Specialistul susține faptul că atât părinții, cât și administratorii gărilor trebuie să ia mai multă atitudine și să le interzică accesul copiilor în zonele unde își pot pune viața în percol.

„Părinții trebuie să știe de ei, șefii de gară trebuie să știe ce se întâmplă în gară. Trebuie luate măsuri pentru a preveni astfel de situații. Aceste selfie-uri le pun viața în pericol!” explică dr. Dan Mircea Enescu.

În foarte multe cazuri, medicii nu mai pot face nimic pentru copii, fiind nevoiți să îndepărteze țesuturile sau chiar membrele afectate de arsurile provocate de tensiunea electrică foarte mare.

„Sunt situații în care trebuie secționate părțile necrozate. Gândiți-vă ce sentimente ne încearcă pe noi chirurgii când trebuie să luăm o astfel de decizie” mai spune dr. Dan Mircea Enescu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes