VIDEO Soarele, prietenul organismului. Razele lui ne binedispun și ne întăresc organismul

Chiar dacă expunerea la soare nu este tocmai recomandată de medici, mai ales la orele prânzului, razele solare au efecte terapeutice puternice pentru organism. Atât în plan psiho-emoțional cât și fizic, soarele poate fi considerat un aliat al corpului nostru.

În plan psiho-emoțional, soarele ne ajută să gândim pozitiv și să trecem mai ușor peste problemele pe care le întâmpină. De asemenea, razele lui ne pot întări imunitatea.

„Soarele ne dă o bună dispoziție, înlătură melancolia și tristețea pentru că stimulează  secreția de serotonină. După aceea favorizează activarea vitaminei D la nivelul pielii, ne crește și imunitatea. Calmează durerile articulare” susține dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

De asemenea, razele soarelui ne ajută să căpătăm o piele frumoasă atunci când ne bronzăm. Pentru a obține însă bronzul perfect, este necesar să ne expunem la soare la orele dimineții sau spre seară, pentru a preveni arsurile. De asemenea, este necesar să folosim cremele cu factor de protecție solară.

„Mai mult, la nivelul pielii, folosit cu măsură ne dă acea tentă de piele bronzată, frumoasă, sănătoasă. Evident trebuie să ne expunem la soare treptat pentru bronz și doar cu creme de protecție solară” mai spune dr. Ruxandra Constantina.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea