Viorel Hușau, lider SANITAS București: „Vrem deblocarea de urgență a posturilor din sănătate, așa cum s-a întâmplat în pandemie”

În timp ce Ministerul Sănătății caută soluții pentru deblocarea posturilor din sănătate, sindicatele care susțin interesele angajaților din sistemul medical susțin faptul că demersurile Ministerului Sănătății nu rezolvă problema, ba mai mult o adâncesc. 

„Astăzi a fost o întâlnire în cadrul căreia am încercat să identificăm toate problemele din sistemul de sănătate. Am tras concluzia că deblocarea urgentă a posturilor ar fi o soluție și nu așa cum spune domnul ministru respectând procedura, pentru că astfel ne-ar apuca Paștele. Noi am vrea o deblocare rapidă așa cum s-a întâmplat în pandemie. În pandemie salariații au fost angajați pe perioadă determinată, fără concurs, ulterior au decis atât ei cât și angajatorii dacă merită să transforme posturile în unele pe perioadă nederminată. Iar acum trebuie să fie la fel. Doamne ferește, ajungem să moară pacienții pentru că nu avem cu cine lucra” a declarat la Medika TV, Viorel Hușanu, liderul SANITAS București. 

Discuției i s-a alăturat și prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, care a precizat faptul că susține deblocarea posturilor din sănătate. „Mesajul nostru este de a face un apel către toate autoritățile care sunt competente și care pot să găsească și să identifice soluții legislative pentru deblocarea de urgență a posturilor. Nu vorbesc doar despre medici, dar în primul rând este un mare deficit de medici și din cauza aceasta vorbim despre colegi epuizați, vorbim de perioade de așteptare ale pacienților foarte mari” a explicat dr. Cătălina Poiană. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea