Zâmbet pe muchie de cuțit. Problemele stomatologice cauzate de lucrările dentare

Lucrările dentare reprezintă o parte importantă în tratamentul stomatologic, fiind create cu scopul de a salva dinții afectați de carii sau alte probleme. Din păcate, în unele situații, aceste lucrări pot provoca alte probleme stomatologice, pacienții fiind nevoiți să revină în cabinetul dentistului.

„Sunt situații în care pacienții își pun acele lucrări dentare, totul arată frumos la zâmbet, dar la o lună după observă că se inflamează gingiile. Începe un proces de inflamație a gingiilor, o sângerare la periaj care, în timp, duce la retracția gingivală. Aceste lucrări le putem cataloga drept lucrări dentare care creează anumite probleme și creează un disconfort estetic și funcțional și determină pacientul să caute o soluție terapeutică” a explicat la Medika TV, dr. Corado Cazacu, medic specialist chirurgie dento-alveolară.

Cel mai mare risc îl reprezintă apariția bolilor parodontale, al căror principal efect este căderea dinților.

„Pericolul de a dezvolta o boală parodontală este mare, pentru că aceste lucrări vin și apasă pe gingie, ea se inflamează și deranjează pacientul” a mai spus dr. Corado Cazacu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea