1029 pacienți cu COVID-19. Am sărit al doilea prag psihologic la numărul de infecții cu coronavirus

Ultima raportare a Ministerului Sănătății privind numărul de îmbolnăviri COVID-19 în România arată că s-a depășit un nou prag psihologic, cel de o mie de persoane infectate. În momentul de față, țara noastră are 1.029 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care aproape 10 %, respectiv 94 au fost declarate vindecate și externate.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 123 de cazuri noi. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

Numărul deceselor a ajuns la 17 și au fost înregistrate în spitalele din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara.

La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Grupul de Comunicare Strategică mai anunță că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

În afara granițelor, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea