Abatorul de copii de la Maternitatea Polizu. Medic chemat la audieri de procurori pentru că ar fi lăsat bebelușii să moară

Un medic angajat al Maternității Polizu din Capitală este acuzat că ar fi lăsat mai mulți copii născuți prematur să moară, deși obligația acestuia era să-i salveze.

Acuzațiile care-i sunt aduse medicului sunt tulburătoare, după cum explică avocatul Adrian Cuculis, într-o intervenție publică pe acest subiect. „Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis “Mengele”, din cadrul Maternității Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi. Pe scurt, lasă copiii prematuri să moară sau chiar îi omora el pentru a “nu mai ocupă un loc în incubator”. Eu am reușit să documentez acest caz însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu prin acest “Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau” susține avocatul Adrian Cuculis.

Apărătorul susține faptul că aceasta ar fi fost o practică binecunoscută la nivelul unității medicale și că ar exista multe cazuri de acest gen. „Este începutul poveștii și probabil că vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor.Din declarațiile date de asistente și cadre medicale din Polizu, această era o practică.” mai spune avocatul Cuculis.

Maternitatea Poliziu se află în administrarea Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”. Reprezentanții unității medicale susțin că au deschis o anchetă internă și că vor reveni cu precizări pe acest subiect.

Între timp, Colegiul Medicilor din București s-a autosesizat și a început o cercetare disciplinară în acest caz. „Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti afirmă categoric că o astfel de situaţie, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este inadmisibilă. Trebuie, însă, înainte de orice afirmaţie, aşteptat rezultatul oficial al anchetei autorităţilor competente. Precizăm că la CMMB, până în prezent, nu este înregistrată o sesizare pe marginea acestui caz„ , a transmis medicul Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Astăzi, medicul Florian Robe a fost prezentat la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes