Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a declarat luni pentru AGERPRES că activitatea chirurgicală în această unitate medicală nu este afectată, precizarea acesteia venind în contextul în care neurochirurgul Ionuț Gobej a criticat lipsa de personal, dar și neplata orelor suplimentare.
“Activitatea chirurgicală nu înțeleg de ce să fie afectată. Este o temă falsă. Nu a pus nimeni problema să fie afectată activitatea chirurgicală. De ani de zile toate secțiile chirurgicale din spital lucrează peste orele de program, iar ore suplimentare nu au luat decât cei din ATI, blocurile operatorii, neurochirurgie. Ceilalți din ortopedie și din chirurgie nu au luat. Așa cum s-a lucrat până acum așa se va lucra și pe viitor. Activitatea se desfășoară exact cum s-a desfășurat și până în prezent. Diferența este că eu nu pot să aprob orele suplimentare la secție de ATI și blocul operator neurochirurgie. Ore suplimentare eu nu voi acorda până când cadrul legislativ nu permite această situație. (…) Stau cam toți medicii peste program. Aproape că nu există sector de activitate unde să se plece când s-a terminat programul pentru că avem de-a face cu pacienți și nu poți să îi lași nevăzuți”, a afirmat Silvi Ifrim.
Ea a spus că se desfășoară un audit la Spitalul Colentina, iar luni are loc ședința Consiliului medical programată în urmă cu o săptămână.
“Dacă mergem cu zvonurile nu cred că vom face nimic bun”, a arătat Silvi Ifrim.
Neurochirurgul Ionuț Gobej a acuzat luni lipsa de personal, dar și neplata orelor suplimentare.
“Până în ianuarie 2017 puteam să desfășurăm activitate operatorie și după ora 15,00, acum nu mai putem. Problema devine foarte complicată pentru că noi avem foarte mulți pacienți. Avem pacienți care necesită destul de multe ore de operație. Personalul și de la secția noastră, dar mai ales de la secția de Terapie Intensivă este subnormat. Este foarte greu să găsești personal. (…) Vechea administrație găsise o formulă se pare absolut legală, dar eu nu mă pricep, nu sunt jurist ca să vă spun exact. Cert este că se găsise o soluție astfel încât oamenii care stăteau peste program primeau banii pe ore. Acum nu se mai primesc acești bani”, a explicat, pentru AGERPRES, medicul.
El a arătat că cea mai lungă operație efectuată la Spitalul Colentina a durat 17 ore.
“17 ore a fost cea mai lungă operație. Există însă și operații de 23 de ore. În condițiile acestea nu putem să ne desfășurăm activitatea. Într-un astfel de timp operator nu se pot opera decât cazuri de complexitate mică și medie și nici medie uneori. Există operații de 10 ore, care nu au complexitate mare, dar sunt multe lucruri de făcut”, a afirmat medicul.
Sursa: AGERPRES