Alertă! A patra persoană infectată cu coronavirus în România! Vezi dacă este în zona ta!

Al patrulea caz de infectare cu coronavirus, confirmat în România. Un bărbat din Timișoara a fost diagnosticat, marți, cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat care a intrat în  contact cu bolnava de 38 de ani, internată deja în spital, la Timișoara, și în cazul căreia a fost stabilit diagnosticul de infecție cu coronavirus, zilele trecute. Bărbatul respectiv s-a aflat în acelaşi avion care a venit în 20 februarie din Bergamo (Italia), cu femeia confirmată ulterior cu coronavirus. De altfel, timișoreanul a stat chiar pe locul de lângă această femeie, în aeronavă.

”În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.” anunță marți după amiază Grupul de Comunicare Strategică.

Conform aceleiași surse, din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată luni, în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani, a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Autorităţile din judeţul Timiş au identificat până acum şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani confirmat marţi cu coronavirus. Aceste persoane urmează să fie testate şi în prezent sunt izolate la domiciliu.

Până la acest moment, în România au mai fost înregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş.

Tags:

Ți-ar putea plăcea