Alertă de radiații la Institutul de Igienă al Direcției de Sănătate Publică Timiș. O anchetă a fost deschisă de polițiști

O serie de măsurători au indicat o creștere semnificativă a nivelului de radiații, în curtea Institutului de Igienă al Direcției de Sănătate Publică Timiș. Imobilul se află pe o stradă care învecinează cu centrul Timișoarei. Poliția a deschis deja o anchetă.

”Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare)”, a transmis ISU Timiş.

Din fericire, nu există persoane contaminate, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

”Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiaţie.Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona este în curtea laboratorului”, a mai precizat ISU Timiş.

În acest caz a fost deschisă și o anchetă penală de către polițiști, pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare.

”Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara ar fi fost identificată prezenței unei surse de radiații”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea