ALERTĂ ÎNTR-UN SPITAL DIN ROMÂNIA. Medic cu COVID-19, cu simptome mai puțin comune. Ancheta epidemiologică se anunță complicată

Direcția de Sănătate Publică Vaslui derulează o anchetă epidemiologică amplă, după ce un medic de la Spitalul Județean Vaslui a fost diagnosticat cu COVID-19. Rezultatul testului a fost surprinzător, pentru că medicul nu a avut simptome respiratorii. Dureri abdominale, greață și dureri de cap au fost simptomele acuzate de medicul testat pozitiv.

Potrivit presei din județul Vaslui, ancheta e complicată, întrucât medicul a intrat în contact cu foarte multe persoane. Este vorba despre pacienți, colegi din spital, dar și medici de la clinici private din Vaslui și Iași, unde medicul testat pozitiv făcea naveta.

Nu a fost stabilit încă un număr exact de contacți ai medicului, dar mai multe persoane au fost deja testate. Potrivit unor surse, medicul ar fi respectat măsurile de protecție, astfel că șansele să fi răspândit virusul sunt relativ mici.

Surse medicale au precizat că medicul, care este specialist ORL, a fost internat la spitalul suport pentru COVID-19 din Bîrlad.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea