Alimente tip fast-food prietenoase cu silueta. Sfaturile nutriționiștilor

Preparate de tip fast-food, precum fi pizza, burgeri și cartofi prăjiți, nu trebuie tratate cu indiferență. Experții în nutriție arată cum trebui consumate pentru o siluetă perfectă.

Rob Hobson, nutriționist din Marea Britanie, crede cu tărie că niciun aliment nu ar trebui să fie interzis, dar există modalități de a face mesele tale preferate de tip fast-food perfecte pentru siluetă. Indiferent dacă prepari rețete similare fast-food acasă sau nu, el atrage atenția că dacă încerci să reduci caloriile, merită să ții cont în continuare de controlul porțiilor.

Încearcă aceste trucuri pentru economisirea caloriilor…

Pește cu cartofi prăjiți

Cu un aport minim de 800 de calorii, o bucată de pește crocant învelit în aluat, servit cu cartofi prăjiți groși și încărcați de grăsime, este ceea ce visează mulți. Alături de un sos de mazăre pisată, această cină în stil marinăresc este de aur.

Cu toate acestea, având în vedere numărul mare de calorii și grăsimi – datorate uleiului și aluatului – nu este de mirare că consumul frecvent al acestui fel de mâncare s-ar putea observa a doua zi la cântar.

Rob sugerează să-ți prepari o variantă mai sănătoasă acasă, încercând să înlocuiești aluatul clasic (făină, praf de copt, lapte, ou și ulei) cu o crustă făcută din migdale măcinate și ierburi.

El spune: “Peștele poate fi gătit la grătar în loc să fie prăjit. Înlocuiește cartofii prăjiți din ulei cu felii de cartofi coapte sau cartofi noi la cuptor.”

Korma de pui

Având 850 de calorii per porție, Rob spune că acest fel clasic indian conține grăsimi saturate deoarece se prepară în mod obișnuit cu lapte de cocos. „Poți face ușor o versiune mai sănătoasă de korma de pui preparând-o acasă cu un amestec de korma și iaurt grecesc degresat. Servește-o cu orez brun în loc de orez alb, pentru un conținut mai ridicat de fibre, care susține o digestie sănătoasă,” spune Rob.

Pizza Margherita mare

Încearcă să prepari pizza cu pita acasă. Este foarte adevărat că pizza poate avea 2000 de calori, fără a lua în considerare garniturile adăugate, cum ar fi pâinea cu usturoi și cartofii wedges. Este o adevărată bombă calorică!

Rob spune că ai putea pur și simplu să mănânci mai puțină pizza, „dar acest lucru nu este neapărat mai sănătos deoarece pizza va fi încărcată cu sare”. Prepararea propriei pizza acasă îți permite să experimentezi atât cu blatul, cât și cu toppingurile. „Încearcă diferite moduri de a prepara aluatul pentru pizza – există unele cu adevărat inventive, cum ar fi cel din conopidă și quinoa. De asemenea, poți face mini-pizza mai mici folosind lipii pita și să le acoperi cu mai puțină brânză sau chiar brânză cu conținut scăzut de grăsimi, precum și cu legume precum ardei, măsline și câteva capere.”

Încearcă să adaugi și o formă de proteină slabă la pizza cu pita, cum ar fi bucăți de pui sau curcan.

Chow Mein de pui

Deși acest fel are un aport caloric mai mic, în jur de 500-600 de calorii, Rob spune că acest preparat conține de obicei multă sare și este adesea gătit cu o cantitate destul de mare de ulei. „ Poți face acest fel mai sănătos folosind sos de soia cu conținut redus de sodiu și reducând cantitatea de ulei utilizată. Încearcă să gătești într-o tigaie cu strat antiaderent, astfel încât să ai nevoie de foarte puțin ulei. De asemenea, aș adăuga mai multe legume în preparat, deoarece în mod tradițional acest fel conține în principal carne și puține legume.”

Puteți înlocui fideaua cu legume, reducând și mai mult numărul de calorii și asigurând că masa ta este bogată în nutrienți, plină de vitamine și minerale.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea