ANALIZA PRIMULUI AN DE PANDEMIE. Medic: „Presiunea este mare, am trăit momente de frică”

A trecut un an de când e pandemie, iar situația în ceea ce privește evoluția epidemiologică nu este deloc favorabilă în România. Medicii povestesc cum le-a schimbat viața COVID-19.

Spitalele din România funcționează și acum, la fel ca în urmă cu un an, cu motoarele turate la maximum. Medicii resimt epuizarea și aproape că încep să piardă lupta cu boala. Pentru fiecare dintre specialiști, COVID-19 a reprezentat o lecție despre cum să-și faci meseria în cele mai dure condiții.

Presiunea a fost mare, stresul a fost mare și teama că oricând se poate întâmpla ceva a fost la fel de mare și este în continuare. Am fost obligați să lucrăm cu instalații vechi, pe configurație veche. Știți cum este situația acum, pentru tot ce se întâmplă răspunde managerul. Care răspunde de la a fi schimbat și asta nu ar fi o problemă, ar fi pasul cel mai ușor. Dar se merge până la a da niște explicații într-o acuzație penală. A fost o presiune mare, dar dacă vezi în jurul tău oameni care cred în tine să știți că se poate”, a declarat dr. Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, în direct la Medika TV.

În continuare, medicii încearcă să găsească acea combinație terapeutică prin care să-i poată salva pe pacienți de COVID-19.

A fost un an în care, din cauza evenimentelor, nu am perceput foarte clar pericolele prin care trecem. Nu am fost inconștienți. Tot ce a venit, a venit ca presiune. Un alt tip de boală, tot infecțioasă, cu niște manifestări despre care nu se știau foarte multe și despre care încă învățăm. Fără un tratament clar, ce încercăm sau ce se face nu e rău, dar nu este țintit. O înarmare în viteză cu aparatură nouă, pentru a depista boala, cu o nevoie de oxigen”, a mai spus dr. Emilian Imbri, la Medika TV.

Pe parcursul unui an de luptă cu boala infecțioasă COVID-19, în România, numărul îmbolnăvirilor a depășit cifra de 800,000.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes