Tot mai mulți copii din România se îmbolnăvesc de rujeolă: Reacția Medicilor: „Părinții refuză vaccinarea!”

Rujeola, o boală care poate fi prevenită prin vaccinare, revine în atenția medicilor infecționiști. Crește numărul cazurilor în rândul copiilor, deoarece părinții refuză imunizarea celor mici. Pe această cale, medicii celor mai mari spitale de boli infecțioase din țară trag un semnal de alarmă. 

Specialiștii în boli infecțioase atrag atenția că nu puține au fost cazurile în care copiii au venit cu rujeolă la spital, aceștia îmbolnăvindu-se pentru că nu au fost vaccinați. „Noi în luna iulie am avut cam în jur de 25 de cazuri de copii cu rujeolă, veniţi din acelaşi focar, copii nevaccinaţi, proveniţi chiar şi din mame nevaccinate, aşa că probabil lucrurile se vor mai accelera din acest punct de vedere.

Ceea ce ne protejează este vaccinul, vaccinul anti rujeolic este administrat încă din primul an de viaţă, conform Programului Naţional de imunizare, există vaccin, există disponibilitate, rămâne să convingem părinţii să adere la acest program de vaccinare” susține medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală. 

Un raport al UNICEF, făcut public anul acesta în luna aprilie, arată faptul că, în timpul pandemiei, încrederea părinților în vaccinuri a scăzut cu 10%. De altfel, situația este similară cu a altor 52 din cele 55 de state incluse în documentul oficial al UNICEF. 

Rujeola este însă o boală care poate genera complicații severe, chiar mortale. Tocmai de aceea medicii atrag atenția părinților să meargă să-și imunizeze copiii și să nu trateze cu indiferență starea lor de sănătate. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea