Isteria dietelor pe rețelele de socializare. Ce ne sfătuiesc adevărații specialiști să mâncăm, de fapt, pentru o viață sănătoasă

La fel de populare precum filmulețele amuzate postate de utilizatorii TikTok sunt și recomandările nutriționiștilor în ceea ce privește dieta potrivită pentru a ține în frâu kilogramele. Nu toate aceste sfaturi sunt însă bazate pe dovezi științifice, deși mulți oameni apelează la ele. 

Celebrul nutriționist britanic Kate Llewellyn-Waters demontează aceste sfaturi de slăbit care au devenit foarte populare pe TikTok. 

Unul dintre filmulețele care s-au viralizat este cel în care un bărbat recomandă să fierbi salata verde, apoi să bei respectiva infuzie pentru a putea dormi și scădea în greutate. 

„Nu există niciun studiu potrivit căruia zeama de salată verde îmbunătățește somnul sau ajută la pierderea greutății. Cel mai bine ar fi ca după o zi agitată să faci o baie fierbinte și să mânânci salata verde într-o combinație cu alte legume sănătoase” recomandă nutriționista. 

O altă recomandare populară pe TikTok, dar combătută de nutriționiști este combinația de cafea cu lămâie. Cei care promovează această băutură recomandă să storci o lămâie în ceașca de cafea, iar astfel kilogramele dispar ca prin minune. „Sucul de lămâie este sănătos dar nu sunt suficiente dovezi că ar ajuta în lupta cu kilogramele, chiar dacă este adăugat în cafea” mai spune nutriționistul. 

O gustare sănătoasă, populară pe internet, este considerată castravetele îmbibat în îndulcitor de ștevie. „Am văzut foarte mulți oameni care au încercat așa ceva, spunând că are gust de pepene. Eu le-aș recomanda tuturor să mănânce pepenele în sine, este mult mai sănătos” mai spune nutriționista Kate Llewellyn-Waters. 

SURSA

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea