Obiceiuri care ne pun în pericol sănătatea dinților. Tu știi care sunt?

Menținerea sănătății orale înseamnă vizite regulate la stomatolog și o igienă cât mai bună. Câteva obiceiuri, pe care cu toții le avem, ne afectează însă sănătatea dinților. Medicii ne recomandă să renunțăm la ele. 

De fiecare dată când suntem în dificultate, ne folosim dinții ca instrumente. Oricât de tentant ar fi, specialiștii în stomatologie susțin faptul că trebuie să renunțăm la test obicei. „Nu puțini sunt oamenii care își folosesc dinții pentru a deschide un pachet. Ei bine, din cauza acestui gest, riscăm să afectăm sănătatea lor” avertizează experții în stomatologie. 

Rosul unghiilor poate fi de asemenea dăunător pentru dinții noștri. „Rosul unghiilor poate să distrugă dinții, riscând astfel să-l ciobim sau chiar să-i fracturăm” explică medicii stomatologi. Mai mult, odată cu unghiile riscăm să introducem în gură numeroase bacterii și virusuri care ne pot afecta sănătatea organismului. Multe dintre bacterii trăiesc sub unghii și nu toate sunt prietene cu corpul nostru. 

Chiar dacă poate fi considerată o metodă de hidratare suplimentară, mestecarea cuburilor de gheață nu este deloc benefică pentru sănătatea dinților. Specialiștii susțin că efectul resimțit de dantură este similar cu cel al unui ciocan care lovește o suprafață tare de nenumărate ori. Vapgin-ul poate de asemenea afecta sănătatea orală, deoarece acest gest duce la uscăciursa gurii și poate provoca probleme gingivale. 

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea