Ce este mediul obezogen și cum îl putem evita. Medicii au vorbit despre acest subiect, la Medika TV

Obezitatea este puternic influențată de mediul în care trăim. Iar acest aspect a fost denumit de medici, „mediul obezogen”. 

„Mediul obezogen” este acel mediu de viață în care sunt prezenți factorii de risc ce pot declanșa apariția obezității. „Obezitatea are o componentă și a factorilor de mediu. Contează și mediul în care trăim. Vorbim despre mediul obezogen, un mediu în care alimentația pusă pe masă poate duce la creșterea în greutate și ajungerea la obezitate. Vorbim despre multitudinea de tentații pe care le avem la tot pasul și ne este mai ușor să luăm ceva la îndemână” susține dr. r. Ioana Stavrositu, medic endocrinolog și consultant în nutriție.

Ultimele cercetări susțin faptul că obezitatea este, într-adevăr, o boală ce poate declanșa, la rândul său, alte afecțiuni. „Obezitatea în sine nu este despre cum ne vedem în oglindă sau că nu ne mai vin hainele. Ci și despre faptul că pe termen lung putem dezvolta niște patologii cardiovasculare, că putem favoriza diabetul zaharat de tip 2 și multe ale probleme secundare” a mai spus dr. Ioana Stavorsitu. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea