Aparate medicale achiziționate pe fonduri europene, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu

Peste 800 de mii de lei este valoarea echipamentelor medicale cu care a fost dotat Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu. Aparatele au fost achiziționate cu ajutorul fondurilor europene.

Principalele echipamente și dotări sunt: pletismograf, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreții pleurale, centrifugă și termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum și lămpi bactericide, mașină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicație, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente și materiale sanitare” susține Cristian Roman, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Conform datelor statistice, numărul cetățenilor care apelează la serviciile oferite în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creștere, așa că nevoia de achiziție a unor echipamente moderne era destul de mare.

În prezent, în cadrul unității medicale se desfășoară un alt proiect finanțat de Uniunea Europeană, a cărui valoare depășește 7 milioane de lei.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea