Apariția noului coronavirus, un mister încă nerezolvat. Ce spun experții OMS după ancheta de la Wuhan

Experţii internaţionali ai Organizației Mondiale a Sănătății, care au mers la Wuhan, în China, pentru și au încercat să afle cum a apărut noul coronavirus, nu au, pentru moment, nici o concluzie.

Apariția COVID-19 rămâne un mister, pentru că experții nu au reușit să stabilească ce animal a stat la baza apariției virusului și nici dacă acesta ar fi fost prezent în Wuhan înainte de apariția oficială a primului caz, din decembrie 2019.

”Nu există probe suficiente  pentru a stabili dacă SARS-CoV2 s-a răspândit la Wuhan înainte de decembrie 2019”, a anunţat şeful delegaţiei chineze care i-a însoțit pe experții OMS, Liang Wannian, într-o conferință de presă. Acesta a adăugat că este foarte posibil ca virusul să se fi transmis la om de la un animal, așa cum s-a presupus încă de la început, dar deocamdată nu s-a putut stabili despre ce animal este vorba.

Știm că virusul poate supraviețui în condițiile care sunt îndeplinite de aceste medii înghețate specifice comerțului cu alimente, dar nu înțelegem exact dacă virusul poate fi transmis la oameni și în ce condiții”, a spus și Peter Ben Embarek, specialist în boli transmise de animale la OMS, cel care conduce echipa de experți.

Până acum se presupunea că SARS-CoV2 ar proveni fie de la lilieci, fie de la pangolini.

Pe de altă parte, experții au transmis clar că proveniența virusului, chiar dacă e încă neidentificată, e clar de la un animal, respingând ferm teoriile potrivit cărora acesta ar fi fost creat în laborator și “scăpat” în oraș.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes