ARGUMENTELE CU CARE UN MEDIC ROMÂN DESFIINȚEAZĂ MITUL CĂ SARS-CoV-2 ÎI OCOLEȘTE PE COPII

Un medic de la Spitalul Sfânta Parascheva din Iași desființează ideea potrivit căreia copiii sunt protejați în fața infecției cu noul coronavirus. În apărarea teoriei sale stă numărul de 66 de pacienți din rândul copiilor care au fost internați, de la debutul pandemiei în România, în unitatea medicală ieșeană. Forin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a făcut această statistică pentru Digi 24: „În spitalul nostru am îngrijit până acum 66 de copii dintr-un total de 1.150 de pacienți. Patru cazuri de copii sub un an, între 1 an și 4 ani au fost 13 cazuri, iar între 5 și 17 ani au fost 49 de cazuri”.

Medicul ieșean spune că, într-adevăr, copiii par să facă forme mai ușoare, motiv pentru care acești pacienți nu au avut nevoie de îngrijiri în terapie intensivă. „Copiii dezvoltă COVID-19, fac forme ușoare, deocamdată, nu știm exact ce ne rezervă viitorul. Pentru că virusurile pot dezvolta, la un moment dat, alte tulpini”, a avertizat dr. Florin Roșu.

Cel mai tânăr pacient pe care îl au în grijă, în acest moment, medicii de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași este un bolnav de 18 ani care suferă de diabet zaharat neechilibrat și netratat, fiind intubat.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes