Coronavirusul nu iartă nici adolescenții! Pozitiv la 16 ani! Vezi cum se manifestă

Încă un caz de îmbolnăvire cu coronavirus, al cincilea în România. Grupul de Comunicare Strategică anunță miercuri după-amiază că un nou test pozitiv a ieșit în cazul unui suspect de coronavirus. Este vorba despre un băiat de 16 ani, rudă cu bărbatul confirmat marți cu acest virus.

Bărbatul infectat cu coronavirus, confirmat marți, s-a aflat în acelaşi avion care a venit în 20 februarie din Bergamo (Italia), cu o femeie de 38 de ani care a fost confirmată cu acelaşi virus şi care este internată la spital, ea fiind prima victimă a coronavirusului din Timișoara. De altfel, bărbatul a stat chiar pe locul de lângă această femeie, în aeronavă.

Acum, nepotul bărbatului a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus. Băiatul va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

”În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Analizele efectuate astăzi sunt toate negative cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba de băiatul de 16 ani. Acesta va fi adus cu izoleta la spital”, a declarat și medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Medicii din Timişoara au făcut, miercuri, 19 teste la persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienţi deja internaţi la spital cu coronavirus: femeia de 38 de ani şi bărbatul de 47 de ani, care s-au întors din Italia cu acelaşi avion, stând unul alătuei de celălalt.

Ți-ar putea plăcea

De interes