AVERTISMENTUL UNUI ASISTENT MEDICAL DIN SIBIU: “Virusul nu a trecut, cu relaxarea s-a răspândit mai mult”

Sergiu Danciu, care lucrează ca asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, avertizează, într-o postare făcută pe Facebook, că numărul cazurilor de COVID-19 este, în realitate, mai mare decât o arată cifrele oficiale. Danciu a fost la rândul său infectat cu noul coronavirus, fiind primul asistent din spitalul în care lucrează confirmat cu COVID-19. El spune că tratează la domiciliu persoane infectate care, oficial, nu sunt confirmate cu infecția, dar a recunoscut manifestările bolii.

“Cum am tras semnalul de alarmă acum ceva timp, de infecție cu covid, la fel vă spun că pacienți infectați sunt mult mai mulâi decât se declară! Știu și de cei care au suferit la domiciliu… fie că m-au contactat pentru sfaturi, atât cât timp am fost internat, și după. Sunt mulți care au avut de suferit că nu au putut ajunge la spital, sau la care li s-au agravat afecțiunile! ȘTIU pentru că îi tratez la domiciliu ACUM!!!”, a scris asistentul sibian.

El mai spune că numărul cazurilor a crescut îngrijorător odată cu relaxarea măsurilor, pentru că din ce în ce mai mulți oameni nu respectă regulile de protecție. Tocmai din acest motiv, spitalele continuă să fie pline de pacienți infectați cu noul coronavirus, în timp ce bolnavii cu alte afecțiuni nu au acces la servicii medicale, agravându-li-se bolile.

“ Virusul nu a trecut! Cu relaxarea s-a răspândit mai mult, oamenii nu mai respectă regulile de distanțare…. și surpriză mai apar infectați. Doamne ajută să fie asimptomatici sau cu simptome ușoare…. dar mai mulți sunt cei care rămân netratați de alte afecțiuni și DA știu despre ce vorbesc. SĂNĂTATE MULTĂ LA TOATĂ LUMEA!!!”, mai spune asistentul medical.

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Sibiu au fost înregistrate, de la începutul pandemiei, 616 cazuri de COVID-19, cu 19 mai multe comparativ cu ziua precedentă.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea