Bogdan Aron povestește cum a devenit cazul 7, depistat cu coronavirus. Ce îngrijorează!

Mărturie cutremurătoare a unuia dintre bolnavii confirmați cu coronavirus. Bogdan Aron, unul dintre bucureștenii diagnosticați cu temutul virus, poveștește pe facebook, în această dimineață cum a așteptat 12 ore ambulanța atunci când i s-a făcut rău.

Tânărul scrie că a fost la Londra la sfârşitul lunii februarie iar la începutul acestei săptămâni a făcut febră. A chemat salvarea care a venit după 12 ore, a fost dus la Institutul Matei Balș unde i s-a făcut test pentru COVID 19. A aflat rezultatul nu de la autoritățile medicale, așa cum ar fi fost normal, ci, spune bolnavul, din presă.

 ”La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeş cu diagnosticul confirmat de coronavirus. Am ajuns în urmă cu aproximativ 1 oră, după ce am aşteptat ambulanţa 12 ore. Luni seară am făcut febră 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au făcut şi testul de coronavirus. Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zonă cu risc. Prin urmare toată lumea a crezut că şansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în aşteptarea rezultatului. Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30 am citit că: “Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals”, scrie bărbatul pe Facebook.  

Tânărul continuă dezvăluirea cutremurătoare, spunând că a dat telefoane peste telefoane pentru a afla dacă, într-adevăr, el este bolnavul de coronavirus prezentat în presă:  

 ”Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit şi am vorbit cu toate persoanele despre care ştiam că ar putea avea chiar şi o minimă informaţie. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziţie, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informaţia din presă. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv şi am fost informat că urmează să vina o salvare (acea “izoleta”) să mă preia. Am aşteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toţi oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătură cu DSP, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112 în funcţie de caz. Îmi doresc din tot sufletul că toată lumea să fie în regula”.  

În fața acestei încercări, Bogdan Aron vorbește despre o lipsă de empatie a autorităților însă adaugă că medicii și asistentele de la Matei Balș, care îl îngrijesc, se poartă exemplar. Pe de altă parte, bărbatul care dezvăluie că nu credea că i se va întâmpla tocmai lui vine cu sfatul de a lua în serios lucrările și de a ne lua măsuri care să limiteze pe cât posibil riscurile îmbolnăvirii cu coronavirus.

 ”Voi încerca să trimit feedback-ul meu cât mai detaliat către persoanele care pot schimba ceva chiar şi în al 11-lea? ceas. Sunt multe lucruri care scârţie când vorbim despre comunicarea cu pacientul, relaţia cu 112, relaţia cu autorităţile care se ocupă de problemă. Medicii şi asistentele de la Matei Bals şi Victor Babeş s-au comportat până acum exemplar. Au fost cu toţii empatici şi dornici să ajute. Altfel, pare că parascovenia asta e mai contagioasă decât credeam. M-am gândit şi eu: “N-o să fiu chiar eu afectat”. Nu sunt în măsură să dau sfaturi complexe despre coronavirus, dar staţi în casă. Lucraţi de acasă în măsură în care puteţi. Aplicaţi tot ceea ce vă îndeamnă medicii. Protejaţi-i pe cei dragi. Mulţi dintre cei care se ocup de problemă păr a fi buni profesionişti, dar la fel pare şi că limitele sistemului sanitar sunt încercate la 29 de cazuri. Nu ştiu ce se va întâmplă dacă acest număr va creşte. Şi pare că va creşte. Prin urmare, faceţi orice că să evitaţi să va îmbolnăviţi voi sau să-i îmbolnăviţi pe cei dragi.”, este mesajul lui Bogdan Aron, unul dintre românii diagnosticați cu coronavirus.

Tags:

Ți-ar putea plăcea