CÂND TE CĂSĂTOREȘTI, CUNOAȘTE-ȚI MAI ÎNTÂI SOCRII! Modul îți care îți pot afecta viața fără ca ei să aibă habar! E uluitor ce au descoperit oamenii de știință

Peste 14 milioane de adulți americani suferă de o formă de tulburare a consumului de alcool (AUD), o incapacitate cronică de a opri sau controla consumul de alcool în ciuda consecințelor negative, potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism.

Cauzele AUD sunt complexe și pot include un amestec de factori genetici, de mediu și sociali, inclusiv un istoric familial de alcoolism. Totuși, la capitolul istoric de familie se pare că lucrurile sunt mai complicate decât se presupunea.

O nouă cercetare publicată în revista Psychological Science a descoperit o legătură familială nerecunoscută anterior la AUD: obiceiurile de băut ale socrilor unei persoane. Acest studiu sugerează că mariajul cu o persoană care a fost expusă în copilărie la consumul abuziv de alcool parental crește probabilitatea soțului de a dezvolta AUD, chiar dacă acesta nu are o tulburare de băut.

„Scopul nostru aici a fost să examinăm dacă bagajul genetic al soțului influențează riscul pentru AUD”, a spus Jessica Salvatore, profesor asistent de psihologie la Virginia Commonwealth University și autor principal al studiului. „În mod oarecum surprinzător am constatat că nu bagajul genetic al soțului a influențat riscul AUD. Mai degrabă, a fost dacă soțul a fost crescut de un părinte afectat de AUD”.

Cercetătorii au analizat informațiile conjugale din peste 300.000 de cupluri din registrele naționale ale populației suedeze. Căsătoria cu un soț cu o predispoziție spre tulburarea consumului de alcool a crescut riscul de a dezvolta AUD, au constatat cercetătorii. Acest risc crescut nu se explică prin statutul socio-economic, statutul AUD al soțului și nici prin contactul cu părinții soțului / soției. În schimb, cercetătorii au descoperit că, mai degrabă decât genetica, acest risc crescut reflecta consecințele psihologice ale creșterii partenerului cu un părinte afectat de AUD.

„Creșterea cu un părinte afectat de AUD ar putea învăța oamenii să acționeze în moduri care consolidează problema consumului soțului”, a spus Salvatore. „De exemplu, având grijă de soț când e mahmur.”

Rezultatele studiului subliniază impactul de lungă durată al creșterii cu un părinte cu AUD, extinzându-se chiar și soții copiilor lor adulți.

Mai multe detalii despre aceste descoperiri surprinzătoare puteți găsi AICI.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea