Care sunt copiii care ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID

Copiii care au astm ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID, pentru că prezintă un risc ridicat de spitalizare în cazul infectării.

Potrivit unui studiu publicat în The Lancet Respiratory Medicine, 750.000 de copii cu vârste între 5 şi 17 ani din Scoţia au fost spitalizaţi cu astm şi li s-a prescris un tratament cu steroizi pe cale orală în ultimii doi ani. Cercetătorii au recomandat ca vaccinarea adolescenților cu vârste între 12 şi 17 ani să fie extinsă şi la copiii de peste cinci ani care sunt diagnosticați cu astm. 

„Este fundamental să înţelegem că minorii care au astm necontrolat au un risc mai mare de a suferi efecte grave ale îmbolnăvirii cu COVID-19, în contextul actualelor deliberări privind accesul prioritar la vaccinuri. Analiza noastră oferă prima evidenţă la nivel naţional a riscului de spitalizare pentru COVID-19 în rândul copiiilor de vârstă şcolară care suferă de astm necontrolat‟, a declarat autorul principal al studiului, Aziz Sheikh, profesor la Universitatea din Edinburgh. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea