Ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului în București, la un operator economic

Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au efectuat un control la sediul un operator economic, în urma unei sesizări a unui consumator, descoperind condiţii insalubre, produse râncede şi etichete necorespunzătoare.

Ca urmare a unei sesizari primite din partea unui consumator, având drept obiect o pungă cu alune prăjite cu gust rânced, reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au efectuat un control la sediul operatorului economic care distribuia acest produs precum şi arahide, seminţe de dovleac şi seminţe de floarea soarelui, anunţă ANPC într-un comunicat

În cadrul controlului, echipa de control a găsit 167 kg de alune care prezentau mai multe neconformităţi, precum filamente de mucegai vizibile cu ochiul liber şi gust sau miros de rânced. Documentele de provenienţă arătau că materia primă era adusă din China, etichetele de produs erau deteriorate, ilizibile şi nu menţionau data durabilităţii minimale.

Pe lângă acestea, condiţiile de depozitare şi de prelucrare erau improprii, insalubre, sacii cu produse fiind depozitaţi pe jos, în praf. La faţa locului s-a constatat că operatorul economic pregătea produsele prin prăjirea acestora în peste 20 de cuptoare cu microunde inadecvate pentru pregătirea alimentelor.

Produsele au fost oprite de la comercializare, iar operatorul economic a fost sancţionat conform legii.

“Fiecare reclamaţie este importantă pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pentru că fiecare consumator care ia atitudine ne ajută să eliminăm de pe piaţă operatorii economici care nu respectă legea. Am spus-o şi o voi repeta cu orice ocazie : avem o politică de toleranţă zero pentru asemenea operatori economici care încă au impresia că încă ”merge şi aşa”. Nerespectarea legislaţiei în vigoare şi atentarea la sănătatea consumatorilor sunt două fapte peste care nu vom trece niciodată. Direcţia Generala de Control centralizează şi reacţionează cu celeritate pentru a preintampina situaţii grave. Astfel de situaţii nu trebuie să mai existe în anul 2019 şi vă asigurăm că vom lupta pentru eliminarea lor de pe piaţa din România”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, preşedintele ANPC, citat în comunicat.

Ți-ar putea plăcea

De interes