Ce boală poate ascunde senzația de sete excesivă? Mergi la medic dacă te confrunți cu această problemă

Senzația de sete excesivă este cunoscută în lumea medicală cu numele de polidipsie. Pe lângă nevoia de a bea apă, persoanele care se confruntă cu această stare se simt amețite sau au senzația de gură uscată. În spatele acestui simptom se ascunde o boală gravă, iar vizita la medic este importantă pentru a-i reduce impactul asupra organismului.

Medicii atrag atenția că senzația de sete excesivă, polidipsia, poate reprezenta un simptom al instalării diabetului. Dacă afecțiunea nu este gestionată corect, diabetul poate împiedica corpul să absoarbă apa, creând astfel un cerc vicios.

Diabetul este o afecțiune comună care determină creșterea nivelului de zahăr din sânge al unei persoane. Astfel, organismul pacienților care suferă de diabet este incapabil de a descompune nivelurile de glucoză. Este o boală care afectează aproape patru milioane de oameni în Marea Britanie, 90% având diabet de tip 2. De obicei, afectează adulții și poate apărea atunci când organismul are dificultăți în reglarea nivelurilor de zahăr din sânge.

Statistica arată faptul că tot mai mulți copii și adolescenți, în special cei sedentari, supraponderali sau obezi, dezvoltă această boală. În mod alarmant, datele guvernamentale noi au arătat că unul din zece copii de vârstă preșcolară din Anglia erau supraponderali.

De ce cresc cazurile de diabet de tip 2 cu debut precoce?

În trecut, era o afecțiune rară, dar numărul cazurilor cresc pe măsură ce cetățenii din Marea Britanie renunță la mișcare și devin supraponderali. Îngrijorător este și faptul că în ultimii 5 ani, numărul cazurilor de diabet de tip 2 înregistrat în rândurile britanicilor sub 40 de ani a crescut cu 23%. Organizația Diabetes UK trage un semnal de alarmă și explică faptul că, până în 2030, peste 5,5 milioane din cetățenii din Marea Britanie ar putea fi diagnosticați cu diabet de tip 2.

Între timp, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) afirmă că numărul cetățenilor americani cu vârsta sub 20 de ani care suferă de diabet de tip 2 ar putea crește cu până la 700% până în 2060. Semnele acestei afecțiuni potențial letale au fost observate de cercetători în Marea Britanie și Statele Unite, care au sesizat aceste aspecte în timpul pandemiei de COVID-19.

Studiile au arătat o legătură între Covid-19 și diabetul de tip 1 și 2. Semnele și simptomele acestei boli tăcute sunt mai ușor de observat la adulți decât la copii, cu simptome care apar treptat în săptămâni sau chiar luni.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea