La loc comanda! Ordonanța nu intră în vigoare, lipsesc avizele

Ordonanța de Urgență prin care Guvernul Orban a vrut să trimită programele de sănătate în sistemul privat, în paralel cu derularea lor prin unitățile publice, ar putea să nu intre în vigoare. Anunțul a fost făcut de liderul Pro România, Victor Ponta, care a publicat pe Facebook dovada că Ministerul Sănătății nu a obținut avizul Consiliului Consultativ înainte de adoptarea OUG în ședința de Guvern de marți.

O adresă a Consiliului Legistrativ către Secretariatul General al Guvernului (vezi FOTO) arată că OUG pentru modificarea legii sănătății a ajuns, pentru aviz, la Consiliul Consultativ, în 5 februarie, ziua în care Guvernul a fost demis în Parlament.

”Din fericire, prostia şi graba autorilor au stricat proiectul”, a scris Victor Ponta pe Facebook. ”O veste foarte bună – Ordonanţă de Urgenţă de distrugere a Sistemului de Sănătate (dată pe furiş, că hoţii, de Orban şi Costache marţi seară) NU poate să între în vigoare! Din fericire prostia şi grabă autorilor au stricat proiectul !!! Să fim însă vigilenţi – nu vor renunta uşor!”

Guvernul s-a grăbit să adopte, marţi, în ultima ședință dinaintea votului de demitere prin moțiune de cenzură, o OUG care prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate. Proiectul de ordonanță a stat insuficient în dezbatere publică și a fost supus adoptării de către Guvern exact în momentul în care apăruseră primele discuții pe marginea impactului noilor prevederi.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea