Ce nu a reușit pandemia să strice la români. Sondajul care arată cum vor fi sărbătorile de iarnă

Pandemia a dat peste cap întreaga planetă. A închis afaceri, a dat peste cap planurile de vacanță, a trimis oamenii în șomaj. Dar în unele cazuri nu a afectat cu nimic obiceiurile oamenilor. Cel puțin așa se întâmplă în România, după cum reiese dintr-un sondaj realizat de IRES.

Deși cei mai mulți dintre respondenți au spus că vor petrece Crăciunul acasă, în familia restrânsă, masa de sărbători și darurile de sub brad vor fi la fel ca în anii trecuți.

26% dintre participanții la sondaj au spus că vor avea musafiri, deși autoritățile și medicii recomandă petrecerea Crăciunului în familie, fără participarea unor persoane din exterior.

Împodobitul bradului și gătitul unui meniu specific pentru sărbători se regăsesc în casele a 85% dintre cei chestionați. Sarmalele, friptura de porc, cârnații și salata de boeuf conduc în topul mâncărurilor care se vor regăsi pe masa de sărbători, potrivit sondajului.

Interesant este că, dacă în anii din urmă, cadourile cele mai dorite erau materiale, anul acesta printre cele mai râvnite daruri de Crăciun sunt „sănătatea” și  „dispariția pandemiei”.

42% dintre participanții la sondaj au spus că de Crăciun vor merge la biserică, iar 6 din 10 persoane vor primi colindători. În schimb, doar 7 % au spus că vor merge ei înșiși la colindat.

În ceea ce privește Revelionul, 63% dintre participanți au spus că vor sta acasă, doar cu familia din gospodărie, în timp 1% dintre ei au declarat că noaptea dintre ani îi va regăsi la un hotel sau o cabană.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea