Ce putem face pentru a evita apariția cancerului gastric?

Alimentele pe care le consumă, dar și stilul de viață nesănătos sunt principalii factori de risc în apariția cancerului gastric. Mișcarea și alimentația sănătoasă ne vor ține departe de această problemă medicală, spun medicii.

„Este foarte dificil de definit stilul de viață sănătos. Ar trebui să evităm excesul de sare, zahăr și grăsimi. De asemenea, mișcarea 30 de minute în fiecare zi poate fi benefică, continuă, prin susținerea unui ritm care să ne mențină ritmul cardiac crescut” a explicat dr. Matei Bratu, medic specialist chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie oncologică.

Totodată, un stil de viață sănătos implică și eliminarea stresului. De cele mai multe ori, persoanele simt efectele stresului la nivelul tractului digestiv.

„Stresul poate să fie un factor de risc prin prisma activării hormonilor de stres. Pentru stomac stresul crește aciditatea. Totodată stresul poate să dezvolte și bolile funcționale ale tractului digestiv, precum colonul iritabil” mai spune dr. Matei Bratu, medic specialist chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie oncologică.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea