Ce se întâmplă în Capitală după depășirea ratei de infectare de 3 la mie. Anunțul autorităților

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București se întrunește, astăzi, în vederea stabilirii pașilor următori după ce Capitala a depășit o rată de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2, pe ultimele 14 zile, de 3 la mia de locuitori.

Trecerea școlilor în scenariul roșu, exclusiv online, este o certitudine, la fel și adoptarea altor măsuri, care se impun odată depășit acest prag.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. În primul rând, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Măsurile ce urmează să fie adoptate vor avea o valabilitate de 14 zile.

Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă. Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, a mai spus premierul.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea