CHEIA FERICIRII. Are legătură cu un obicei din timpul verii

Expunerea la soare poate fi benefică pentru organism, deoarece ajută sistemul imunitar, crește secreția de endorfine și ameliorează simptomele unor boli de piele. Iar la toate acestea se adaugă și efectul estetic pe care îl conferă pielea bronzată.

Chiar dacă există numeroase avertismente cu privire la expunerea la soare, totuși ultravioletele au efecte benefice asupra organismului. În primul rând sintetizează în organism vitamina D3, al cărei rol este de a îmbunătăți sistemul imunitar. Tot soarele este cel care ne face să fim mai fericiți. „Sinteza vitaminei D3 este unul dintre efectele benefice. Pentru sinteza de vitamina D3 noi avem practic nevoie de 15 minute de stat în soare, în acel interval între 10,00 și 16,00. Un alt efect este reprezentat de eliberarea de endorfine, pentru că soarele ne dă o stare de bine, ne ajută să fim mai aproape de ceilalți ne creează acel status psihic destul de bun” a explicat dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, în cadrul emisiunii TeleMedika.

Tot soarele este cel care ne ajută să scăpăm de simptomele neplăcute ale unor boli de piele, precum psoriazisul. „Sunt și patologii care pot fi vindecate sau ameliorate de expunerea la băile de soare. 85% din pacienții psoriazici resimt o îmbunătățire a leziunilor atunci când se expun la cura heliomarină”.

Pentru ca expunerea la soare să nu aibă efecte negative asupra organismului, medicii ne recomandă să repectăm orarul stabilit de specialiști pentru băile de soare.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes