Combinația periculoasă care poate determina apariția cancerului gastric

O echipă de cercetători din Japonia a descoperit un risc crescut de cancer gastric la persoanele din Asia de Est care au o anumită mutație a genelor și care au, de asemenea, anumite obiceiuri de băut. În lucrarea publicată în revista Science Advances, grupul descrie compararea datelor genetice de la sute de oameni cu cancer gastric și ce au aflat despre aceasta, după cum transmite Medical Express.

Cancerul gastric se dezvoltă în mucoasa stomacului. Cercetările anterioare au arătat că dieta, vârsta și diferite boli ale stomacului pot avea un impact asupra șanselor unei anumite persoane să dezvolte boala. Cercetările anterioare au arătat că asiaticii estici sunt mai predispuși la dezvoltarea bolii decât orice alt grup. În acest nou efort, cercetătorii au analizat modul în care mutațiile genetice și consumul de alcool pot fi factori de risc pentru oamenii din Asia de Est.

Lucrarea a implicat compararea datelor genetice obținute de la 513 pacienți cu cancer gastric, unii asiatici și unii non-asiatici. Ei au colectat, de asemenea, 243 de probe de țesut de la pacienți voluntari japonezi, fiecare dintre ei suferind o secvențiere a genomului. Echipa a obținut, de asemenea, date genetice de la 76 de pacienți suplimentari din Asia și de la 212 de pacienți non-asiatici din bazele de date medicale disponibile.

După ce au comparat și analizat datele, cercetătorii au descoperit că o anumită subclasă de cancer gastric ar putea fi legată de un anumit marker, numit Signature 16, care a fost asociat cu o mutație legată de consumul de alcool. Aceasta a fost legată de gena ALDH2, prezentă în mare parte la populația asiatică. Cercetătorii sugerează că acesta a fost un indiciu că o combinație între mutația genetică și consumul de alcool ar putea fi un factor de risc pentru cancerele gastrice la oamenii din Asia. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că pacienții cu cancer gastric cu Signature 16 erau, în medie, băutori de ocazie, ceea ce sugerează că inclusiv consumul unor cantități mici de alcool îi poate pune în pericol de a dezvolta cancer.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, ca același subtip de cancer ar putea fi asociat cu anumite caracteristici imunologice, ceea ce a sugerat ca ar putea răspunde în moduri unice la imunoterapii comune care sunt folosite pentru tratarea cancerului gastric. Și au descoperit că unele tipuri de cancer gastric, care au fost asociate cu pierderea funcției mutațiilor CDH1, au apărut mai frecvent la pacienții cu cancer gastric asiatici decât la pacienții non-asiatici.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea