CONSUMUL DE CARNE ROȘIE NE ÎMBĂTRÂNEȘTE ARTERELE. Ce au descoperit cercetătorii

Un compus produs în intestin atunci când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în dezvoltarea de boli cardiace pe măsură ce îmbătrânim, potrivit unei noi cercetări a Universității Boulder Colorado.

Studiul sugerează, de asemenea, că oamenii ar putea fi în măsură să prevină bolile cardiace prin modificarea stilului de viață și a dietei.

„Lucrările noastre arată pentru prima dată că nu numai că acest compus afectează în mod direct funcția arterei, ci poate ajuta și la deteriorarea sistemului cardiovascular care apare în mod natural odată cu vârsta”, a declarat autorul principal Vienna Brunt, cercetător la Departamentul de Fiziologie integrativă.

După ce mâncați o bucată de friptură sau o omletă, bacteriile din intestin intră imediat în acțiune. Pe măsură ce metabolizează aminoacizii L-carnitină și colină, ele produc un produs secundar metabolic numit trimetilamină, pe care ficatul îl transformă în trimetilamină-N-oxid (TMAO), care ajunge în sânge.

Studiile anterioare au arătat că persoanele cu niveluri mai mari de TMAO în sânge au de două ori mai multe șanse să aibă un atac de cord sau un atac cerebral și tind să moară mai devreme.

Până în prezent, oamenii de știință nu au înțeles complet de ce.

Detalii despre noul studiu pot fi găsite aici.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea