Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”. Un contract de finanțare în valoare de 5,7 milioane de lei riscă să fie reziliat

În urma numeroaselor informații apărute în spațiul public cu privire la o posibilă fraudă cu fonduri din PNRR, în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, din Capitală, a fost realizat un control de către Ministerul Sănătății. 

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” este beneficiarul unui proiect, finanțat prin PNRR, în valoare de 5,7 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii medicale ambulatorii. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare în februarie 2023. La 6 luni distanță de la semnarea contractului de finanțare unitatea medicală nu a făcut demersuri pentru implementarea proiectului, atrag atenția oficiali din cadrul Ministerului Sănătății. 

Ministerul Sănătății este coordonatorul național PNRR pentru componenta Sănătate și monitorizează fiecare procedură realizată cu fonduri europene. Cel mai probabil, contractul de finanțare semnat cu Spitalul „Alexandru Obregia” va fi reziliat. 

„„În urma rezultatului corpului de control, daca va fi cazul, cu siguranță vom rezilia contractul de finanțare! Acest lucru se va întampla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave și fapte de corupție!” –susține Secretarul de Stat Alexandru Rogobete, coordonatorul PNRR pe Sănătate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea