Criza COVID-19 în lume: iranienii și germanii la rugăciune, spaniolii la alergat. Rusia, îngenuncheată

Numărul deceselor a înregistrat cea mai mică creștere din ultimele șase săptămâni, în Spania. 164 este numărul celor care au murit în ultimele 24 de ore, totalul deceselor fiind 25 264 de la începutul crizei. Între timp, cei aflați în izolare s-au bucurat de prima zi în care au putut ieși din case să facă sport. Eliminarea acestei restricții a transformat străzile în furnicar, în cele două intervale orare în care spaniolilor le este permis să iasă din locuințe pentru a face mișcare.

Madrid și Catalonia rămân două din cele mai afectate regiuni, chiar dacă rata mortalității în scădere este un semn încurajator pentru Spania.

Și în Iran se iau măsuri pentru o ușoară relaxare. Moscheile se vor redeschide luni în 30% din teritoriile administrative iraniene unde riscul de boală este scăzut. Spațiile pentru rugăciune au fost închise la jumătatea lunii martie.

Și în Germania a fost prima zi în care s-a oficiat serviciul religios de la instalarea izolării, acum o lună.

În Rusia, tabloul este sumbru. Moscova a raportat duminică 10 633 de noi cazuri COVID-19, cifre care reprezintă recordul negativ al infecțiilor. Este o creștere mare în ultimele zile a numărului de îmbolnăviri, iar bilanțul total arată 134 686 de îmbolnăviri COVID-19 și 1 280 de decese.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea