CUM A FOST MANAGERUL SJU VASLUI AFECTAT DE CORONAVIRUS. Virusul i-a atacat creierul, nu plămânii! O evoluție neașteptată a bolii

Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder, a fost transportată cu un elicopter SMURD la București și a fost internată la Institutul “Matei Balș” în stare gravă. Ea se afla în izolare de mai multe zile, fără simptome, iar marți dimineață a fost găsită inconștientă de fiul său, care a sunat la 112. După ce a fost evaluate de medicii vasluieni, s-a ajuns la concluzia că se impune transferul pacientei la București. Asta pentru că virusul, a cărui prezență a fost confirmată după ce a ajuns la spital, a atacat într-un mod neașteptat.

Potrivit jurnaliștilor de la Vremea Nouă, coronavirusul i-a provocat Anei Rinder o encefalitã si un edem cerebral. Jurnaliștii au stat de vorbă cu prof. Adrian Streinu Cercel despre starea managerului SJU Vaslui, iar acesta a explicat ce s-a întâmplat, dar și că tratamentul la care e supusă Rinder este unul experimental.

„În cazul doamnei manager de la Vaslui vom încerca un tratament revoluționar, care nu se mai face în România. E vorba de folosirea unei molecule noi, care se aflã la noi în studiu clinic și care a dat rezultate excepționale pânã acum pe 40 de pacienți. Nu este într-o stare criticã, însã evoluția în astfel de cazuri se poate schimba de la o orã la alta. Suntem pregãtiți pentru orice fel de intervenții, avem un prognostic rezervat și cred cã aici, la noi, i se poate face maximum fațã de orice alt spital din România. Si domnul ministru Tãtaru urmãreste evoluția acestei paciente, noi îl informãm despre starea ei de sãnãtãte, însã pe parcurs, dupã ce facem investigațiile, vom ști mai multe și vom putea trage câteva concluzii”, a spus prof. Streinu Cercel.

Mai multe despre cazul atipic al managerului SJU Vaslui puteți citi AICI.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea