Cum explică reprezentanții forumurilor care apără interesele medicilor rezidenți schimbarea specialității. Răspunsurile, la Medika TV

Viitorii medici rezidenți au încheiat recent etapele de repartiție a locurilor și posturilor disponibile. Ca în fiecare an, mulți dintre medicii rezidenți își vor schimba specialitatea, pentru a alege una mai ușoară. Iată motivul. 

În ultimii 3 ani, peste 2000 de medici rezidenți au ales să-și schimbe specialitatea aleasă inițial. Există uși o explicație pentru această decizie. „Recunoaștem acele specialități care sunt deficitare și care sunt asociate cu suprasolicitarea. Sunt unii dintre medici care nu și-au dorit aceste specialități dar acestea au mai fost disponibile. Și fiind opțiunea de a se transfera, au utilizat-o pentru a găsi mai puțin stres și mai multă liniște” a declarat, la Medika TV, dr. Monica Dugăieșescu, vicepreședinte academic al Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți , medic rezident de medicină de laborator.

Un studiu realizat de asociația pe care dr. Monica Dugăieșescu o reprezintă arată că aproape jumătate dintre rezidenți se simt suprasolicitați în timpul activității. „Am derulat un studiu și ne arată că peste 42% din medicii rezidenți din România se simt epuizați după o zi de muncă. Ei nu găsesc un echilibru într-un mediu profesional și viața personală” a spus dr. Monica Dugăieșescu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes