Cum tratăm corect sinuzita acută. Explicațiile prof. Dr. Codruț Sarafoleanu, la Medika TV

Sinuzitele acute pot da mari bătăi de cap pacienților. Din fericire, tratamentele sunt eficiente și pot fi administrate la domiciliu, în urma unui consult medical de specialitate. 

Tratamentul pentru sinuzita acută presupune administrarea unor decongestionante nazale și a unor antiinflamatoare. Medicii susțin însă că acest tratament trebuie să fie de scurtă durată pentu că medicamentele, mai ales decongestionantele, pot crea dependență. „În sinuzitele acute avem tratamentul cu decongestionant nazal, deci picăturile de nas, dar nu trebuie exagerat cu ele pentru că pot crea dependență. Avem antiinflamatoare, prescrise doar la recomandarea medicală. Există tot felul de produse care fluidifică secrețiile, așa numitele mucolitice. Putem face nebulizări, aerosoli, care sunt utile pentru aceste afecțiuni” a explicat, la Medika TV, prof. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL,  șeful Clinicii ORL a Spitalului „Sfânta Maria” din București.

Medicii susțin că pentru a evita problemele generate de sinuzite, este important să asigurăm nasului o igienă corespunzătoare. Iar asta se învață încă de la cele mai fragede vârste. „Toaleta nazală cu soluții saline este foarte importantă pentru că așa curățăm nasul de secreții. Și mesajul meu pentru părinți este să încerce să-i învețe pe cei mici să încerce să sufle nasul și să facă o igienă corectă a nasului” a mai spus prof. dr. Codruț Sarafoleanu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea