CV DR. LAURA ENE

Cine sunt?

Numele meu este Laura Ene și ceea ce fac este să îi ajut pe oameni să scape de povara kilogramelor în plus, să fie supli, sănătoși și fericiți.

 • Sunt medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice cu peste 15 ani de experiență în acest domeniu. În tot acest timp mi-au trecut pragul cabinetului peste 2.000 de pacienți pe care i-am ajutat să slăbească, să se menţină şi să înveţe să mănânce sănătos. De asemenea am format peste 60 de medici nutriționiști, cărora le-am supervizat activitatea.
 • Sunt absolventă de master în medicina, doctorand în diabet şi nutriţie, licenţiată  în fiziokinetoterapie, psihoterapeut în supervizare, absolventă de formare în Interviu Motivațional şi NLP practitioner.
 • Sunt fondatoare a Cardiometabolic Institute si co-fondatoare a Academiei de Nutriție-_Sănătate, Te Iubesc!, coordonatoare și lector al cursului acreditat de Tehnician Nutriționist și al Masterului de Psihonuttiție din cadrul Academiei mai sus menționate.
 • Sunt autoare a 2 volume ce au apărut la Editura ALL ”Capcanele dietelor – Dietă pe viață sau stil de viață?” (2018) și ”Capcanele mâncatului emotional – Slăbitul o provocare fizică sau mentală?”(2019)
 • Sunt pasionată de nutriţie şi alimentaţie sănătoasă, fără însă a fi adepta niciunei doctrine. Susţin  formula echilibrului şi a măsurii în tot ce facem. 
 • Prin proiectele sociale ale Academiei susțin educația nutrițională în școli, pentru că îmi doresc să creez o comunitate de oameni corect informaţi din punct de vedere nutritional. Nutriţia şi alimentaţia sănătoasă nu sunt mofturi, ci reprezintă o ştiinţă care din păcate nu se învaţă în şcoală, ci la şcoala vieţii şi de multe ori cu preţul ei! Suntem modele pentru cei din jurul nostru, copii şi părinţi deopotrivă. Haideţi să îi sprijinim să crească frumoşi şi sănătoşi sau să-şi regleze problemele de sănătate printr-o alimentaţie corectă şi echilibrată.

Ce cred?

 • Cred cu tărie că pacienţii mei sunt mai mult decât un buletin de analize medicale sau o înşiruire de simptome şi diagnostice … şi mai cred că un medic este complet atunci când tratează nu doar trupul, ci reuşeşte să aline şi sufletul, de aceea am ales să studiez şi să practic în paralel cu medicina clasică, şi psihoterapia.
 • Cred că modul în care ne hrănim atât corpul cât şi spiritul are un imens impact asupra calității vieții de zi cu zi și mai ales pe termen lung, multe boli şi afecțiuni putând fi prevenite, tratate ori ţinute sub control prin alimentație și un stil de viață echilibrat.
 • Cred că este important nu doar ce şi cât mănânci, ci şi cum mănânci, cum combini alimentele, cum îţi organizezi mesele, şi mai ales ce şi cum gândeşti, cum te raportezi la lumea din jur, dar şi cine ești cu visele şi idealurile tale.

Cu ce sunt diferită ca medic?

 • Mi-am promis la un moment dat că fiecare pacient care îmi va intra în cabinet va ieși cu zâmbetul pe buze și asta chiar se întâmplă acum. Cred că tocmai aceasta este diferența pe care o fac pentru pacienții mei.
 • Am învăţat să-mi ascult pacienții cu inima și să-i ajut cu mintea.
 • Îmi place să cred că vin la mine ca la un prieten, că găsesc în cabinetul meu un sprijin nu numai medical, ci şi moral, pentru că de multe ori suferinţa nu este doar fizică, ci are o strânsă legătură și cu partea psihologică, mai ales atunci când vorbim despre slăbit.

De ce am ales nutriţia ca specialitate?

 • Aplecarea şi pasiunea către nutriţie vine dintr-o experienţă personală în lupta cu kilogramele în plus pe care am reușit să o câștig pentru totdeauna – adică am găsit formula magică prin care să slăbesc și să mă mențin mâncând orice, fără foame, frustrare sau chin …
 • Asta s-a întâmplat atunci când mi-am dat seama că dieta în sine este doar o piesă de puzzle în ceea ce înseamnă stil de viaţă sănătos.

Ți-ar putea plăcea