Depresia rezistentă la medicamente poate fi tratată. Momentan, fondurile sunt disponibile doar pentru 15 pacienți 

Ca în cazul multor afecțiuni, și cele psihice pot dezvolta rezistență la scheme clasice de tratament. Iar depresia este una dintre bolile psihice care poate deveni rezistentă la medicație. De câteva luni, Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Capitală a introdus în tratamentul pacienților vulnerabil un medicament inovativ, care i-ar putea ajuta. Din păcate, pentru că este prea scump, numărul celor tratați este limitat, deși nevoie de acest produs au mult mai mulți bolnavi. 

La Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, dr. Eduard Moțoescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din Capitală, a explicat cum utilizează unitatea medicală acest tratament.

„Medicamentul a ajuns și la noi.  Avem deja primii pacienți tratați cu el. Programul este la început sunt la nivelul acesta fonduri disponibile doar pentru 15 pacienți. Costul acestui medicament este unul prohibitiv pentru majoritatea cetățenilor noștri. Este aproximativ 3000 de euro pe lună. Se folosește în tulburări depresive rezistente la tratamentele deja cunoscute și pe care le utilizăm. Și este indicat pentru a nu se ajunge la ultimul stadiu de tratament, și anume terapia electro-convulsivă, care are anumite riscuri” a explicat dr. Eduard Moțoescu. 

Numărul pacienților care ar trebui să beneficieze de acest medicament este însă mult mai mare. „

Anual de acest medicament ar trebui să beneficieze aproximativ 350 de pacienți. Este o agravare a formelor d depresie și o creștere a numărului celor care suferă de această boală” a mai explicat dr. Eduard Moțoescu. 

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes