Deputatul PSD Georgeta Holban: “PSD avea soluțiile pentru ca începutul anului școlar să nu fie un dezastru”

Georgeta-Carmen Holban, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, critică modul în care a început noul an școlar, despre care spune că a fost unul de-a dreptul dezastruos. Deputata Holban susține că PSD a avut întotdeauna reuşite concrete pentru sprijinirea învăţământului românesc.

“Guvernarea PSD a derulat contracte de finanţare din fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro, pentru două proiecte majore de digitalizare a învăţământului:

1. Biblioteca virtuală, care presupune disponibilitatea online a tuturor manualelor şi resurselor educaţionale.

2. Sistemul informatic de management al învăţământului.

De asemenea, tot PSD a iniţiat şi a votat Legea 109/2020, are prevede dotarea elevilor şi profesorilor cu laptopuri şi tablete educaţionale, conectate la internet.

Românii nu trebuie să uite iniţierea şi votarea de către PSD, în mai multe rânduri, a dublării alocaţiilor copiilor, fapt ce ar fi permis acum părinţilor să achiziţioneze rechizite, manuale şi chiar tablete, dar guvernul liberal nu a vrut să aplice aceste legi votate de Parlament”, transmite deputatul Georgeta Holban într-un comunicat de presă.

Parlamentarul mai vorbește și despre un proiect de lege care prevede ca profesorii şi personalul auxiliar să fie trataţi ca o categorie de risc în faţa pandemiei, aşa cum sunt consideraţi medicii, angajaţii ISU sau poliţiştii, dar și despre soluțiile pe care le avea partidul său.

PSD avea cele mai bune soluţii pentru organizarea noului an şcolar în condiţii optime:

•  Testarea gratuită şi periodică a tuturor cadrelor didactice (şi a personalului auxiliar), pentru a preveni apariţia de focare în rândul acestora.

•  Testarea gratuită şi prioritară a elevilor cu simptome sau a elevilor din clasa/şcoala în care a fost depistat un caz pozitiv.

•  Asigurarea gratuită de măşti pentru toţi personalul din învăţământ şi pentru toţi copiii.

•  Acordarea de stimulente personalului din educaţie pentru gradul ridicat de risc la contaminare.

•  Desfăşurarea unei ample campanii de informare pentru părinţi în vederea pregătirii pentru noul an şcolar.

•  Platformă unică la nivel naţional pentru învăţământul online”, mai arată deputatul social-democrat.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes