Deserturi delicioase și sănătoase pe care le putem mânca de Paște

Pe lângă preparatele tradiționale încărcate de grăsime, românii preferă să aibă pe masa de Paște și deserturi încărcate de zahăr și alte ingrediente mai puțin sănătoase. Din fericire există însă și alternative de dulciuri pentru sărbători care ne pot ajuta să ne menținem silueta și să nu avem probleme cu digestia.

A devenit deja o tradiție ca dulciurile nesănătoase să fie înlocuite cu alternative mai prietenoase cu organismul și, implicit, cu silueta. Pe lista produselor din această categorie se înscriu cozonacul cu făină integrală, ouăle de ciocolată neagră fără zahăr adăugat sau prăjiturile raw-vegane. Se pare că toate aceste produse câștigă teren pe masa de Paște.

Dulciuri pregătite cu ingrediente naturale și sănătoase

Nutriționiștii spun că pofta de dulce nu trebuie eliminată, ci adaptată. Cu ingrediente naturale, precum mierea, curmalele, făina de ovăz sau laptele vegetal, se pot crea deserturi gustoase, dar și hrănitoare. În plus, aceste alternative oferă energie de durată și nu provoacă oscilații bruște ale glicemiei.

Foarte multe persoane fie cumpără din magazine specializate, fie prepară direct acasă dulciuri fără zahăr rafinat, fără aditivi și cu aceste ingrediente naturale. Produsele au gust bun și pot fi ornate astfel încât să iasă în evidență în mod plăcut atunci când sunt așezate pe masa de Paște.

Pentru cei care preferă să gătească acasă, rețetele de pască fără aluat, cheesecake-uri cu îndulcitori naturali sau mini-prăjituri cu morcov și scorțișoară au devenit niște dulciuri tot mai populare, fiind intens promovate și pe rețelele de socializare.

Sărbătorile pot fi dulci și fără compromisuri. E nevoie doar de puțină inspirație și de dorința de a face alegeri mai bune pentru sănătate.

Categorii: Natural și sănătos
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea