DIAGNOSTICUL DE PARALIZIE FACIALĂ POST-VACCIN, INFIRMAT. O altă reacție adversă gravă, raportată.

Diagnosticul de paralizie facială ca urmare a vaccinării anti-COVID a fost infirmat în cazul doctoriței de 32 de ani din Vâlcea. Ministerul Sănătății a făcut noi precizări în acest caz:

(1) – potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate;

(2) – toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă;

(3) – în prezent, pacienta se află în stare clinică bună.

O reacție postvaccinală a fost înregistrată și la Timiș, vineri. O femeie de 41 de ani care s-a prezentat la un centru de vaccinare pentru rapel a prezentat reacții alergice puternice fără a fi vorba, totuși, de un șoc anafilactic. Reacțiile au apărut în primele zece minute după administrarea dozei, iar pacienta a primit tratament pecifici antialergic.

Presa semnalează și decesul unei asistente de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, deces produs la o săptămână de la vaccinare. Primele concluzii ale necropsiei nu au confirmat o legătură între vaccin și cauza decesului, dar s-au solicitat teste suplimentare. ”Asistenta medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel şi a decedat la 28 ianuarie a.c. Menţionăm că nu au existat reacţii adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes