Directorul CAS Gorj, mort pe masa de operație, la 41 de ani. Ce spun directorul spitalului, Colegiul Medicilor și poliția

Valeriu Constantin Cojocaru, directorul executiv al Direcției Economice din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, a murit pe masa de operație, la Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu. Bărbatul avea doar 41 de ani și a mers la spital pentru o intervenție chirurgicală de colecist.

Directorul spitalului a declarat, în cadrul emisiunii Medika Special, moderată de Ioana Răduca, în direct, că pacientul nu a apucat să fie supus intervenției pentru că a făcut stop cardiac la scurt timp de la administrarea anesteziei.

”În curs este o anchetă, un dosar penal. În principiu a fost internat pacientul,  în data de 30 septembrie cu diagnosticul de colecistită acută, a fost programat pentru colecistectomie laporoscopică, pe 1 octombrie, la 9.00 s-a intrat în sala de operatie unde erau medicii și echipa de asistenți medicali, după circa 15 minute de la intubație au apărut problemele, a scăzut frecvența cardiacă, tensiunea. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, timp de o oră, dar din păcate inima a cedat. Medicii spun că e vorba de un stop cardiac. Dânsul mai avut niște probleme, sunt specificate în fișa de observație. Erau și probleme cardiace dar nu așa grave și probleme de greutate. Lucrurile acestea sunt cunoscute,” a precizat  Aurel Stolojanu, directorul spitalului Bumbești-Jiu, pentru Medika TV.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Gorj a declarat, pentru Medika TV, că au fost sesizați în legătură cu acest caz, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă.

Cazul a ajuns și la Colegiul Medicilor, în cadrul cărei instituții va fi, de asemenea, demarată o anchetă.

Ancheta va porni de la Colegiul Medicilor din Gorj. Toată lumea este tulburată de acest eveniment. Se va lua în calcul toate procedurile, începând de la indicația de intervenție chirurgicală pentru acea problemă, dacă a fost urgentă.  În general se judecă dacă medicul avea competență și asta se vede după diplome, dacă avea experiență, lucru care se verifică după numărul de intervenții și dacă era prudent, adică să se fi gândit că există un risc, dacă intervenția a fost făcută într-o sală de operație care era dotată bine, cu medici pregătiți să intervină,” a explicat, pentru Medika TV, dr. Gheorghe Borcean, Președintele Colegiului Medicilor.  

Puteți afla mai multe informații din materialul video următor:

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea